Werken met gelaagdheid

• Lagen of objecten dupliceren

Objecten welke worden geplaatst op het werkblad zijn in sommige gevallen vaker te g ebruiken. Het is dan niet nodig om het object steeds weer op dezelfde manier toe te voegen.De laag kan vanuit het lagenpaneel worden aangeklikt en worden verdubbeld door op de dupliceer button te klikken. Het is ook mogelijk om de CTRL-C en CTRL-V combinatie te gebruiken om objecten te knippen en te plakken.... Lees meer

• Zichtbaar / onzichtbaar zetten van lagen en objecten

Een groep of object op het werkblad hoeft niet altijd direct in beeld te komen, het kan zijn dat een laag pas na een X a... Lees meer

• Verslepen van objecten of groepen

Objecten op het werkblad kunnen worden versleept door ze te selecteren en van positie te veranderen. Indien er meerdere objecten in een groep staan is het ook mogelijk de groep met complete inhoud te verslepen. Dit kan door de groep aan te klikken en alle objecten te verslepen.Een object of groep is ook met de pijltjestoetsen van positie te veranderen. Door daarbij ook Shift ingedrukt te houden veranderd de... Lees meer

• Volgorde van lagen en groepen

Vanuit het werkblad gezien plaats je laag over laag. Steeds als er een nieuw object aan het werkblad wordt toegevoegd wordt er hierbij een laag overheen gelegd. Het is mogelijk de posities van lagen te veranderen. Zo is het mogelijk een foto achter een tekst te plaatsen.Dit kan door in het lagenpaneel links onderin beeld de laag naar boven of beneden te verslepen.... Lees meer

• Het werken met groepen

Door lagen samen te groeperen is het mogelijk meerdere lagen tegelijk te activeren en te deactiveren. Daarbij wordt het werkblad een heel stuk overzichtelijker. Links onderin het lagenpaneel is het mogelijk een groep aan te maken, deze kan je een naam geven en uitklappen. De objecten zijn dan vervolgens op volgorde in de groep te plaatsen.... Lees meer

• Laag op slot zetten

Indien je aan het werken bent in de editor kan het op het werkblad gebeuren dat er lagen in de weg zitten. Deze lagen worden soms per ongeluk aangeklikt en versleept terwijl je ze niet nodig hebt. Om te voorkomen dat lagen bewegen is het mogelijk om ze via de tijdlijn op slot te zetten.Achter de tijdlijn bevind zich een toggle button waar de laag op slot geplaatst kan worden of juist weer geactiveerd kan wo... Lees meer