Veel gestelde vragen

Algemeen

Wie is BlueBerry?

BlueBerry Media, gevestigd in Breda is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van websites en internet applicaties. Wij werken aan zeer uiteenlopende opdrachten, met specialisaties in Flex / Air applicaties, websites met content management systemen, sms toepassingen, online magazines en nieuwsbrief producten.

Wat kost het systeem?

Neem hiervoor contact op met BlueBerry of vraag een demo aan.

Hoe werkt de licentie?

Bij het opzetten van het magazine systeem zijn de kosten opgebouwd uit het eenmalig opzetten van de editor en de interface. Binnen deze interface welke is gebonden aan 1 domein en 1 uitstraling is het mogelijk een onbeperkt aantal edities per jaar uit te geven. Terugkomende kosten zijn de jaarlijkse licentiekosten en de maandelijkse hostingkosten.

Kan ik een uitgave op internet en de iPad weergeven?

Het is mogelijk om een uitgave welke wordt ontworpen in de online editor zowel in de webvariant als op de iPad te activeren. Dit is geheel instelbaar per uitgaven.

Kan ik ook alleen een iPad gebruiken zonder de webversie?

Dit is mogelijk. De editor is ook aan te sluiten zonder de web-interface. De edities worden dan rechtstreeks naar de iPad gepubliceerd.

Is een eenmalig magazine mogelijk?

Dit is mogelijk voor zowel een online magazine als een iPad magazine.

Kan een magazine achter een wachtwoord geplaatst worden?

Het is mogelijk om de volledige webomgeving te beveiliging of een enkele editie. Dit is zelf via de online editor in te stellen. Indien een editie op de iPad wordt geplaatst is deze openbaar.

Kan het magazine binnen een afgeschermd netwerk draaien?

Dit is mogelijk. Hiervoor kan BlueBerry verschillende manieren van beveiligingen klaarmaken zodat de magazines enkel zichtbaar zijn na een bezoek vanuit de beveiligde omgeving.

Kan ik het magazine printen?

Een interactief magazine is niet opgezet om als drukwerk te functioneren. Hiervoor is de resolutie / DPI te laag en is het niet mogelijk om de interactiviteit op papier weer te geven. Het is vanuit de editor wel mogelijk de schermen om te zetten naar een PDF document. Dit zijn de schermen zoals ze in de startmodus eruit zien in de editor. Op deze manier is het mogelijk de PDF te printen met een overzicht van alle pagina's in het magazine.

Kan ik het magazine opslaan als PDF ?

Het is vanuit de online editor mogelijk de editie op te slaan als PDF.

Kan ik het magazine whitelabel gebruiken?

Als de magazineomgeving wordt opgezet is het hierbij niet te zien dat dit afkomstig is van BlueBerry. In de omgeving zelf zitten geen logo's of kenmerken van BlueBerry verwerkt. Ook het domein van het magazine is naar eigen wens in te stellen.

Het is dus mogelijk om het magazine onder eigen label aan derden aan te bieden.

Kan ik een cursus volgen om te werken met het systeem?

Naast de handleiding en support website met video's is het altijd mogelijk dat een medewerker van BlueBerry langskomt om een snelle uitleg of uitgebreide workshop te geven.

Kan ik mijn e-mail database met het magazine systeem samenvoegen?

Los van het magazinesysteem is het mogelijk om gebruik te maken van het BlueBerry nieuwsbrief systeem. In dit systeem is het mogelijk de e-mail adressen van uw klanten toe te voegen en deze op de hoogte te brengen bij nieuwe uitgaven. De statistieken van deze nieuwsbrief kunnen geheel worden samengevoegd met de klikinformatie in het magazine zelf.

Kunnen er meerdere mensen tegelijk in de editor werken?

Dit is mogelijk, echter als 2 personenen aan dezelfde pagina werken, wordt de versie opgeslagen van de persoon die de pagina als laatste opslaat.

Hosting

Waar wordt het magazine gehost?

Het magazine wordt gehost op de servers van BlueBerry.

Kan ik het magazine ook zelf hosten?

Dit is niet mogelijk, het magazine systeem samen met de online editor draait op 1 vaste postie en is verdeeld over meerdere webservers.

Wat zijn de hostingkosten?

De standaard hostingkosten bedragen €60,- Excl BTW per maand. Binnen dit bedrag zit 100GB per maand aan dataverkeer inbegrepen. Het bedrag van de hostingkosten is daarbij geheel afhankelijk van het aantal bezoekers welke per maand door de meerdere edities worden behaald. Indien het om grotere aantallen gaat worden hier aparte afspraken over gemaakt.

Onder welk domein draait het magazine?

Het domein is geheel zelf te bepalen. Indien je zelf een domein wilt aanvragen voor het magazine is dit mogelijk. Het kan ook zijn dat je een subdomein van een bestaand domein naar de servers van BlueBerry doorzet.

Indien er geen domein beschikbaar is kan er gebruik worden gemaakt van een standaard BlueBerry domein in de vorm van: http://bedrijfsnaam.online-magazine.nl

Kan ik ook andere domeinen gebruiken?

Het is mogelijk externe domeinen door te zetten naar de servers van BlueBerry. Dit kan door een DNS wijzigingen door te voeren, dit gebeurt bij de beheerder van uw domein

Hoeveel ruimte heb ik bij het plaatsen van content?

In principe is dit niet begrenst als het gaat om content welke specifiek wordt gebruikt door de magazines zelf. Het is niet de bedoeling dat er overig materiaal op de webservers van BlueBerry wordt gehost.

Kan ik video's extern hosten ?

In geval van video's is het mogelijk deze op een externe locatie te plaatsen. Deze video's worden dan door het magazine systeem ingeladen en afgespeelt. Het is hierbij wel noodzakelijk dat er op deze servers een crossdomain.xml wordt geplaats. Meer hierover in onze help pagina.

iPad versie

Komt mijn magazine in de AppStore?

Indien u kiest voor de iPad versie maakt BlueBerry een aparte App onder uw eigen bedrijfsnaam. Deze App wordt als losse applicatie toegevoegd aan de AppStore en is daarna voor bezoekers op de gekozen naam terug te vinden en te downloaden.

Wie publiceert het magazine in de Appstore?

Dit doet BlueBerry bij het ontwikkelen van de App

Krijg ik een App per magazine?

Er wordt 1 App klaargemaakt waarbij de interface helemaal in huisstijl wordt opgemaakt. Binnen dit raamwerk worden er na het installeren van de App de beschikbare edities via internet opgehaald. Vanaf dat moment kan de bezoeker ervoor kiezen om een specifiek magazine te downloaden. Deze blijven allemaal binnen dezelfde App/raamwerk.

Kan ik de App onder eigen naam publiceren?

Standaard wordt de App onder de uitgeversnaam van BlueBerry geplaatst. Indien je in bezit bent van een eigen Appel Developer account kan BlueBerry dit ook onder die naam doen.

Is dit een App onder eigen naam?

De App staat geheel onder eigen bedrijfsnaam. Ook de uitstraling van de App en het installtie-icoon.

Kan ik hierin meerdere magazines publiceren?

BlueBerry kan een App klaarmaken met een eenmalig magazine welke direct op de cover van het magazine start. Indien het om meerdere edities gaat wordt de App uitgebreid met een overzichtpagina.

Is de interface van de app instelbaar ?

Binnen het standaardpakket is het raamwerk van de applicatie niet instelbaar. Inhoudelijk is de App te stylen naar de huisstijl van het bedrijf.

Hoe werkt het systeem met updaten?

Zodra een los magazine is gedownload door een gebruiker staat deze opgeslagen op de harde schijf van de iPad. Iedere keer als de applicatie wordt gestart maakt deze kort verbinding met de servers. Hier wordt er gecontroleerd of er nieuwe updates beschikbaar zijn. Is dat het geval, dan kunnen de veranderde pagina's worden gedownload waarna het magazine weer helemaal up-to-date is.

Kan ik een magazine ook zonder internet afspelen?

Zodra de losse magazines binnen de App zijn gedownload kunnen deze zonder internet worden bekeken.

Hoe krijgt een gebruiker een nieuw magazine binnen?

Bij het opstarten controleert het systeem op updates en nieuwe edities. Is er een nieuwe editie beschikbaar, dan komt deze vooraan in het overzicht te staan.

Kan ik video's offline afspelen?

De video's worden voor de iPad naar de harde schijf gedownload. Vanaf dat moment kunnen ze worden bekeken zonder internet.

Ontvangt de gebruiker Push notificaties bij het uitbrengen van een nieuwe editie?

Indien er een nieuwe editie klaarstaat is het mogelijk om gebruik te maken van een e-mail als het gaat om bestaande klanten en of een een Push-notificatie voor iPad gebruikers

Kan ik de App ook enkel op mijn bedrijfs ipads installeren?

Dit is mogelijk voor grotere organisaties. Die kunnen bij Apple een speciale AdHoc licentie aanvragen waarmee het mogelijk is de App buiten de AppStore om op de iPad te plaatsen. Hierdoor is de App niet openbaar beschikbaar.

Offline versie

Werkt het magazine ook zonder internet ?

Voor offline gebruik op een normale PC of Mac hebben we een aparte applicatie, deze applicatie is gemaakt in Adobe AIR. Om deze applicatie te installeren dien je eerst Adobe Air op de pc te installeren en daarna het offline magazine programma.

Dit programma maakt vervolgens verbinding met de BlueBerry webservers en download de laatste informatie naar de harde schijf van de computer. Het magazine is nu net zoals op internet binnen deze applicatie te starten en de bekijken. Zo kan dit worden gebruikt voor offline presentaties of beurzen.

Kan ik de offline variant updaten?

Bij het opstarten controleert het programma (in geval er internet beschikbaar is) of er nieuwe updates zijn te vinden. Daarna krijg je de vraag de magazines te updaten waarna alles op de computer weer up-to-date is.

Wat heb ik nodig om de offline variant te gebruiken?

Na aanschaf van het programma ontvang je van BlueBerry een .AIR document. Hierbij dien je eerst Adobe AIR te installeren waarna het programma zelf op de computer kan worden geplaatst.

Kan ik deze versie ook op USB plaatsen?

Het is mogelijk om vanuit de offline player een USB versie te maken. Deze versie is dan niet te updaten. Hetgeen wat op USB wordt geplaatst is een .exe document welke zonder installatie direct opstart.

Betaalsystemen

Op welke manieren kan men betalen?

Het is mogelijk om de bezoeker te laten betalen via overschrijving of iDeal. Aansluitingen van overige betaalmethode zijn eveneens mogelijk.

Kan ik met affiliates samenwerken?

Zodra er toegang tot het online magazine wordt aangevraagd en betaald wordt dit geregistreerd in het magazine systeem. Via een speciale module zijn alle orders per dag terug te herleiden. Door gebruik te maken van speciale 'affiliate' links is het terug te meten of de verkopen van verschillende partners (affiliates) afkomen. In het systeem is het mogelijk deze partners aan te maken en via deze unieke links verkopen via derden af te vangen.

Eenmalig of ook abonnement?

Het is mogelijk om een enkel magazine aan te kopen of een abonnement voor alle beschikbare magazines af te sluiten. De prijzen hiervan kunnen zelf worden bepaald.

Krijg ik een overzicht van mijn betalingen en abonnees?

Binnen het magazine systeem is een overzicht beschikbaar van alle klanten met de bijbehorende informatie van deze klant. Los hiervan is er eveneens een module met alle orders.

Is het voor bezoekers veilig om te betalen?

Betalingen lopen via een beveiligde SSL omgeving. Per betaaloptie worden er derden partijen gebruikt om de betalingen op te vangen en uit te voeren.

Kan er via de iPad worden betaald?

Dit is niet mogelijk voor de web-versie. De iPad variant moet afrekenen via de iTunes store.

Kan men zich ook weer afmelden?

Zodra het abonnement is verlopen kan men het abonnement opnieuw verlengen. Het abonnement wordt niet stilzwijgend verlengt.

Web interface / variant

Wat heb ik nodig om de webversie te kunnen zien?

Bezoekers dienen in het bezit te zijn van de Flash Player 10- plugin en een computer met minimaal 250MB aan geheugen. Hoe recenter de computer, hoe soepeler het magazine draait.

Is het magazine ook te bekijken in html?

Het magazine is geheel opgebouwd in flash, er is een platte HTML versie beschikbaar maar deze is enkel voor zoekmachines te zien.

In hoeverre kan de interface van het web magazine worden vorm gegeven?

In het standaardpakket is het mogelijk de gehele kleurstelling samen met de logo's, achtergrond, buttons en fonts in stellen. Daarbij is het mogelijk om te bepalen wat er in het menu moet zitten en wat de inhoud van de verschillende pop-ups moet zijn.
Het is ook mogelijk een interface geheel naar eigen inzicht in te delen, dit dient BlueBerry als extra werk uit te voeren.

Heb ik ook statistieken?

Het magazine systeem is aangesloten op Google Analytics. Hierin is het mogelijk om alle details te zien zoals de bekeken pagina's en alle elementen waar de bezoeker op heeft geklikt.

Is het magazine vindbaar voor zoekmachines?

Speciaal voor zoekmachines is er een html versie van het magazine gemaakt. Een zoekmachines krijgt niet de flash variant te zien maar de html versie. In deze versie is er van elke pagina een screenshot gemaakt en wordt de tekst welke via de editor is ingevoerd als html tekst op de betreffende pagina weergegeven. Een zoekmachines kan zo alles indexeren. Indien een bezoeker deze geïndexeerde link volgt krijgt hij de betreffende pagina in flash te zien.

Wat gebeurd er als ik een klein scherm heb?

Afhankelijk van het gekozen formaat magazine kan het zijn dat kleinere schermen niet het volledige magazine met de daarop gelegen interface kunnen laten zien. Indien het magazine systeem merkt dat het scherm te klein is verdwijnt de interface in een roll-over pop-up boven en onder in beeld. Wordt het scherm nog kleiner dan schaalt het magazine zich automatisch met het venster.

Vooral bij magazine formaten welke compatible moeten zijn met de iPad kan dit sneller voorkomen.

Hoeveel magazines kan ik in de online omgeving weergeven?

Dit is in principe onbeperkt. Er kan gekozen worden voor verschillende interfaces welke de magazines in een carrousel laten zien of als een boekenplank. Het is ook mogelijk om de magazines op te delen in categorieën/talen om het zo inzichtelijker te maken.

Welke opties krijg ik bij de online webversie?

Het is mogelijk om de volgende onderdelen te activeren :
- contact
- help
- inhoudsopgave
- aanmelden
- tell-a-friend
- social share opties

Kan een bezoeker gebruik maken van Facebook & twitter?

In het magazine zit een share optie verwerkt, met deze optie is het mogelijk om de betreffende pagina te delen naar facebook, twitter, hyves & linkedin.

Is er ook een tell-a-friend functie?

Deze kan worden ingeschakeld, na het invullen van namen van vrienden wordt er een e-mail naar deze personen verzonden welke geaccordeerd moet worden.

Heeft het magazine een inhoudsopgave?

Elk magazine heeft een aparte inhoudsopgave met een opverzicht van alle pagina's waar men naartoe kan doorklikken.

Kan ik meerdere soorten navigaties kiezen ?

Er kan gekozen worden voor een navigatie met een Fisheye menu, een plat menu met enkel nummer, een menu met enkel de thumbnails van de pagina's of een menu met enkel een pijltje links en rechts van het magazine zonder overzicht.

Kan ik het magazine als embed code in mijn bestaande website implementeren?

Nee, er kunnen wel iframes worden gebruikt, maar wij raden vaak aan een cover op de website te plaatsen en daarbij het magazine in een nieuw venster te laten openen. In dit venster is er meer ruimte waardoor het magazine beter kan worden weergegeven.

Magazine editor

Werkt de editor met een kleiner scherm?

Het is mogelijk om vanaf een resolutie van 1024*768 met de editor te werken. We raden echter hogere resolutie schermen aan omdat er op die manier meer ruimte is om sneller te schakelen tussen onderdelen en het niet nodig is om het werkblad steeds in te zoomen.

Wat heb ik nodig om de editor te gebruiken?

De editor is een geheel online programma welke in de meeste recente webbrowsers werkt. De enige vereiste is de installatie van de Flash plugin. Daarna kan je inloggen en direct van start met de ontwikkeling van een magazine.

Is het mogelijk om met rechten niveaus te werken?

Dit kan BlueBerry voor een klant inschakelen, indien je subgebruikers in het systeem wilt plaatsen kan het zo worden gemaakt dat deze subgebruikers enkel het recht hebben om bepaalde elementen op het werkblad te bewerken.

Kan ik van een print PDF werken?

Het is mogelijk om te starten vanuit een PDF document. Deze PDF kan ge-upload worden waarna de pagina's van het PDF document als ondergrond in de magazine editor worden geplaatst. Per pagina kunnen er vanuit de editor elementen over deze ondergrond worden geplaatst. Op deze manier wordt een PDF document verreikt.

Welke soorten content kan ik gebruiken?

Het is mogelijk om gebruikt te maken van JPG, Gif, PNG, MP3, SWF, FLV en MP4 (h264,aac) bestanden.

Kan ik Flash gebruiken?

Voor flash kunnen er losse SWF bestanden worden gebruikt, deze bestanden moeten wel aan enkele voorwaarden voldoen, dit staat beschreven in onze handleiding.

Kan ik HTML5 content gebruiken?

Voor de iPad is het niet mogelijk om flash te gebruiken, speciaal hiervoor hebben we de HTML5 optie ontwikkeld. Via de editor kan de HTML5 content worden ge-upload en in een venster op een pagina worden geplaatst.

Wat voor formaten heeft een magazine?

Dit is in principe variabel. Indien het om de iPad gaat moeten we gebruik maken van een formaat van 1024*748. Als het enkel voor gebruik voor het web is kan dit een kleiner formaat zijn zodat het magazine fullscreen op kleinere beeldschermen is door te bladeren.