Startup magazine platform

• 1. Opzetten HTML5 web-interface

Publicaties die worden gemaakt in de BlueBerry Magazine Editor zijn te aanschouwen via desktop, tablet en native iPad-app. De HTML5-interface past zich aan op basis van deze verschillende devices. Dit document geeft de richtlijnen aan van wat BlueBerry kan instellen aan de webinterface van het systeem. Dit is eigenlijk het kader om het daadwerkelijke magazine heen. Met deze aanpassingen sluit de ... Lees meer

• 2. Opzetten iPad interface + publicatie AppStore

Het magazine wat wordt ontwikkeld binnen het BlueBerry Magazine platform kan op een aantal verschillende manieren worden gepubliceerd. Zo is het magazine met de HTML5 techniek binnen de safari browser op de iPad te bekijken maar is het ook mogelijk om de publicatie binnen een native iPad te downloaden. Zo kunnen de edities ook offline worden bekeken. Voor het klaarmaken van de Native iPad app volgen ... Lees meer

• 3. Publicatie formaat voor HTML5 en Native iPad app

3. Publicatie formaat voor HTML5 en Native iPad app Met de komst van de HTML5 interface is BlueBerry overgestapt naar een aangepast formaat voor de publicaties. Voorheen waren de afmetingen van de publicaties vooral leidend voor de native iPad app welke op een afmeting van 1024x748 draait. Met HTML5 wordt het mogelijk om een publicatie ook binnen een webbrowser van een tablet te bekijken. Bijvoorbeeld safari op de iPad. De ruimte binnen een webbrowser... Lees meer

• 4. Do's and Don'ts

Binnen het online magazine is veel mogelijk maar er zijn ook beperkingen. Voor u aan de slag gaat met het opmaken van het magazine is het handig dit document door te nemen zodat u zeker weet dat het magazine goed zal functioneren op het web & iPad. In dit document kort een aantal opmerkingen waar u op dient te letten, veel onderwerpen gaan vooral over het gebruik van de iPad. Dit is een computertje m... Lees meer