Snel starten editor

• 1. Het aanmaken van een nieuw magazine

Na het inloggen kom je terecht op het startscherm van de Magazine Editor. Vanuit dit scherm kunt u nieuwe magazines aanmaken, of bestaande magazines bewerken. Het "openen"-scherm wordt in een pop-up weergegeven.   Dit scherm bestaat uit twee delen; Links de magazines, rechts nadat je een magazine heeft aangeklikt de verschillende spreads (pagina's) binnen het geselecteerde maga... Lees meer

• 2. Starten van een magazine vanuit een PDF

Als tweede optie is het mogelijk een magazine te starten vanuit een PDF-document. De ondergrond van het magazine wordt in dit geval gevuld met een pagina uit een PDF-document. Deze pagina kan vervolgens worden verrijkt met nieuwe elementen. Selecteren PDF Bij het aanmaken van een nieuw magazine kan men er dus voor kiezen om te starten vanuit een PDF-document. Om dit te doen dient de PDF eerst ... Lees meer

• 3. Uitleg van het werkblad

Na het selecteren van een spread komt het werkblad in beeld. Als het om een nieuwe spread gaat is het werkblad nog leeg (blanco). Hieronder een korte uitleg van de verschillende onderdelen van het werkblad. Bovenin beeld staat het menu, dit menu bevat de mogelijkheid om een pagina op te slaan, te openen of nieuwe objecten aan het werkblad toe te voegen. Informatie Links in beeld staat... Lees meer

• 4. Het uploaden van Fonts

Voordat er aan het magazine wordt gewerkt is het belangrijk dat de fonts eerst worden ingesteld. Vanuit het magazine zijn er standaard een aantal fonts beschikbaar maar het is mogelijk deze zelf uit te breiden. Bij het gebruik van fonts dient men rekening te houden dat er niet teveel verschillende fonts op een enkele spread worden gebruikt. Een font neemt namelijk een bepaald formaat (KB's) in ge... Lees meer

• 5. Werken met de mediabibliotheek

Elk object binnen de Magazine Editor maakt gebruik van de mediabibliotheek. Met de mediabibliotheek bent u in staat al uw geluid-, video- en fotomateriaal gemakkelijk online te uploaden en te sorteren. Bij het openen van de mediabibliotheek verschijnt er in het linkerkader een menu-structuur. Per magazine wordt er een aparte nieuwe menustructuur aangemaakt. Dit om vervuiling te voorkomen. Linksboven uit ... Lees meer

• 6. Uitleg van de verschillende objecten

Zodra er met een nieuwe spread wordt gestart is het mogelijk deze te gaan vullen. Men start eerst met de instellingen van de spread zelf. Wordt er achtergrond geluid gebruikt op deze spread, en nemen we een egale achtergrondkleur of een foto? Zodra dit is bepaald kunnen de objecten op het werkblad worden aangemaakt, dit kan vanuit (Voeg toe > ) of de icoon-buttons rechtsboven in beeld : Simpe... Lees meer

• 7. Werken met groepen en lagen

Binnen de Magazine Editor is wellicht het belangrijkste onderdeel de optie om lagen te positioneren in groepen. Dit brengt ten eerste orde op het werkblad, maar geeft ook de mogelijkheid om deze lagen en groepen te laten verschijnen op basis van een actie van een bezoeker. Dit kan bijvoorbeeld een roll-over of klik op een button zijn. Linksonder in beeld bestaat de mogelijkheid om lagen van positie t... Lees meer

• 8. Effecten en animaties

Bij elk object op het werkblad van het magazine is er te bepalen hoe dit object in beeld moet komen. De timing en de tijdsduur van een object zijn te bepalen via de tijdslijn. Met de animaties is te bepalen hoe het object na de timing in beeld zal komen. De animaties zijn via het dropdown-menu te selecteren en vervolgens in te stellen. Elk effect kent meerdere variabelen die zijn aan te passen. ... Lees meer

• 9. Werken met video & geluid

Binnen het magazine zijn er verschillende mogelijkheden om geluid naar voren te laten komen. Het magazine zelf bestaat uit 3 verschillende geluidslagen. Dit is het standaard achtergrondgeluid wat voor het hele magazine kan worden ingesteld, het geluidsfragment per spread en de video/ audio die in de spread zit. Zodra het ene bestand start met afspelen zal de volgende vervolgens langzaam wegfaden zoda... Lees meer

• 10. Testen van de spread

Elke stap die in de spread wordt aangepast kan getest worden. Dit kan door rechtsboven naar de icoonbuttons op ''preview'' te klikken. Vanaf dat moment opent een pop-up met daarin het werkblad. Door op ''START'' te klikken gaan de animaties spelen, net zoals de pagina wanneer zal worden opengeslagen door een bezoeker.   Een andere optie is om het magazine... Lees meer

• 11. Publiceren van uw magazine

Als een magazine wordt opgeslagen in het systeem betekent dit nog niet dat de aanpassingen online zichtbaar zullen zijn voor een bezoeker. Een magazine dient na het opslaan gepubliceerd te worden. Met het publiceren worden de wijzigingen vanuit de Magazine Editor naar de website of iPad verzonden. Om te kunnen zien of een magazine actueel online staat zijn er ronde gekleurde bolletjes achter z... Lees meer