Platte zoekmachine HTML pagina

Zoekmachines hebben moeite om inhoud in een flash pagina te indexeren. De web varianten van de magazines worden weergegeven in flash, om ervoor te zorgen dat deze magazines toch indexeerbaar zijn door zoekmachines heeft BlueBerry hier een tussenoplossing voor gevonden.

Indien het magazine wordt bezocht door een persoon welke geen flash of javascript heeft aanstaan (een zoekmachine bijvoorbeeld) presenteert BlueBerry een tekstversie van het magazine. Elke pagina uit het magazine wordt gepresenteerd als een losse pagina met daarin een screenshot van de pagina en de tekst uit het magazine. Deze tekst wordt als platte leesbare tekst geplaatst waardoor dit indexeerbaar wordt door zoekmachines.

Deze pagina wordt geheel automatisch opgebouwd, de gebruiker van het magazinesysteem hoeft hier zelf niets aan te doen.