iPad app testen

Het is mogelijk om een de iPadapp buiten de App Store om te installeren,dit is niet de normale de installatie-procedure en wordt ook alleen gebruikt om een app te kunnen testen voordat we hem toe gaan voegen aan de App Store.

In de regel zijn hier 2 opties mogelijk:

1. Er staat nog geen eigen app in de App Store en er is nog geen actief magazine gepubliceerd.

Om de content te testen op de iPad in bovenstaand geval dient de BlueBerry Magazines-app te worden gedownload op de iegen iPad. Deze app is hier te vinden. Bij het openen van de app zie je onder in beeld een login-knop. Hiermee log je in met dezelfde gegevens als waarmee je inlogt in de Magazine Editor. Vervolgens wordt de content binnen deze app getoond, waarmee de werking van het magazine op de iPad getest kan worden.

2. Er bestaat reeds een actieve app en deze bevat al een of meerdere magazines.

Wanneer de situatie zoals bij punt 1 beschreven reeds gepasseerd is, dienen nieuwe edities natuurlijk voor publicatie doorgelopen te worden op zowel web als iPad. Hiervoor activeren we in het Magazine Editor-CMS de iPad debug-module. Installeer de app en navigeer vervolgens naar "Instellingen" ("Settings" op een iPad die ingesteld staat op Engelstalig). Scroll daar in het linkerkader naar beneden en zoek vanaf de alinea "Apps" naar de app waarin het magazine dient te komen. Daarop klikken opent een info-scherm over de app met bovenaan onder "Device Information". Hier wordt een ID getoond, dit dienen we in te voeren in de iPad debug-module, in het veld "Identifier". Vervolgens vink je "actief" aan en in het veld "opmerking" is ruimte om de iPad te omschrijven die ingevoerd is, middels een nummer of een naam o.i.d.

Custom made apps

Voor maatwerk-oplossingen kan het zijn dat deze optie niet voldoet, de app kan hiervoor bijvoorbeeld te zwaar zijn, waardoor juiste werking binnen dit kader niet mogelijk is.

Om de custom app te testen maken we een aparte export; specifiek voor de iPads waarop getest gaat worden. Om dit te kunnen doen hebben we Unique Device ID (UDID) nodig van de iPads waarop we gaan testen, dit ID is te achterhalen op deze manier.

Voordat je de app gaat installeren dien je indien je al een andere versie van de app geïnstalleerd hebt staan deze eerst te verwijderen. Dit kunt u doen door hem in iTunes uit de bibliotheek te verwijderen.

Voor de installatie krijgt u van ons een link toegezonden. Deze link openen op de iPad resulteert in een pagina waar een button te vinden is, deze komt in de regel overeen met het app-icoon. Met hierop klikken levert een vraag om inloggegevens op, deze worden door ons aangeleverd. Na invoeren hiervan installeert de app zich op de iPad - mits hiervan de UDID is ingesteld!

Vanaf nu kan de content ook in de iPad-app getest gaan worden!