iPad

• Video op de iPad

Het is mogelijk om binnen de webversie hetzelfde videoformaat te gebruiken als op de iPad. Het video bestand moet het .MP4-formaat met de H.246-codec hanteren. Er bestaan vele verschillende programma's die te downloaden zijn via het web en in staat zijn uw videomateriaal te converteren naar het vereiste formaat en codec. Voor meer informatie zie: Video materiaal optimaliseren Let op: Het v... Lees meer

• Flash op de iPad

Dit is niet mogelijk - Flash wordt niet weergegeven op de iPad, een laag die Flash bevat wordt op de iPad genegeerd. Het is wel mogelijk om hiervoor HTML5 voor de iPad te gebruiken. Op aanvraag kan BlueBerry deze HTML5-werkzaamheden uitvoeren.   ... Lees meer

• Gebruik van HTML5

Binnen de Editor is het mogelijk om HTML5 te gebruiken. HTML5 bestaat in veel gevallen uit een HTML-bestand met daarbij een aantal JavaScript-documenten (.js). Bij de opmaak van een HTML5-document is het belangrijk dat de bestanden relatief aan elkaar worden gelinked. In de Magazine Editor is er een HTML5-button aanwezig. Met deze button wordt er een nieuw object op het werkblad geplaatst. Sc... Lees meer

• Pagina's weergeven voor iPad of web

Binnen een magazine is het mogelijk sommige pagina's voor de iPad & internet klaar te maken, andere enkel voor internet of iPad. Dit is natuurlijk afhankelijk van de content. Het kan zijn dat er voor internet een speciale Flash-pagina moet wordt gemaakt die op de iPad dan natuurlijk in HTML5 moet worden opgemaakt. In dat geval kunnen er hier uitzonderingen worden gemaakt. Bij elke pagina... Lees meer

• Paginaformaat voor de iPad

Het standaard formaat voor een magazine op de iPad is 1024 x 748. Met dit formaat is de pagina schermvullend in beeld. Het is mogelijk om een kleiner formaat te gebruiken maar dan komen er zwarte randen rondom het magazine in beeld op de iPad. ... Lees meer

• Instellen van een Cover

Een cover voor de iPad is noodzakelijk voor het overzicht, zodra een magazine wordt geopend start het magazine direct op pagina 1. Om in de Magazine Editor een cover op te maken is dit mogelijk binnen het Magazine-overzicht, te benaderen via de button ''openen'', linksboven in de Magazine Editor. Rechtsboven in het beeld kan er worden gekozen voor "Voorkaft" waarna er een nieuwe... Lees meer

• Inhoudelijke richtlijnen applicatie AppStore

BlueBerry ondersteunt uw iPad-product graag op allerlei mogelijke manieren, en helpt door de applicatie via de App Store bij de doelgroep te krijgen. Dit medium is echter onderdeel van Apple. Daarom zijn we gebonden aan de Apple-voorwaarden voor aanbod van Apps. We vertaalden de voorwaarden die voor u van toepassing zijn: 1. Algemeen 1a. Apps of metadata waarin de naam van elk ander mobiel apparaat... Lees meer

• Aanmelding in de AppStore

Je App gaat bijna de wijde wereld in. Gebruikers kunnen de applicatie binnenhalen voor gebruik via de App Store. Deze App Store wordt beheerd door Apple Inc. De richtlijnen voor deze App store zijn vrij streng, met name om misbruik met dubieuze redenen te voorkomen, alsmede de kwaliteit van het aanbod op een hoog niveau te houden. Alle aangeboden Apps moeten om deze redenen een strenge controle-... Lees meer

• Download statistieken in de AppStore

Na publicatie van je App in de AppStore is het natuurlijk belangrijk om te weten wat er met de App gebeurd. Hoeveel mensen downloaden de applicatie? Worden er positieve reviews gegeven? BlueBerry kan hiervoor een maandelijks rapport uitdraaien dat de belangrijkste details weergeeft. ... Lees meer

• iPad app testen

Het is mogelijk om een de iPadapp buiten de App Store om te installeren,dit is niet de normale de installatie-procedure en wordt ook alleen gebruikt om een app te kunnen testen voordat we hem toe gaan voegen aan de App Store. In de regel zijn hier 2 opties mogelijk: 1. Er staat nog geen eigen app in de App Store en er is nog geen actief magazine gepubliceerd. Om de content te testen op de iPa... Lees meer