Importeren van een element uit een andere pagina

Tijdens het werken kan het zijn dat er elementen gekopieerd moeten worden vanuit eerdere edities. Voorheen was het enkel mogelijk pagina's te kopiëren. Via de importeer optie is het nu mogelijk enkele lagen of volledige groepen over te zetten naar een andere pagina.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Het is raadzaam om de elementen en/of groepen die je wilt importeren, eerst een duidelijke naam te geven in het lagen-paneel onderaan de pagina

1. Je opent de pagina waar je de elementen wil importeren
  2. Je selecteert het element in het lagen paneel links beneden, waar je de te importeren elementen
  3. Je gaat naar “Bestand”, links bovenaan, “Importeer uit andere pagina”
  4. Je kiest eerst het boek, waar de pagina zich bevindt
  5. Je klikt op “volgende”
  6. Je kiest dan de bewuste pagina, die het element of de elementen die je wilt importeren bevat
  7. Je klikt weer op “volgende”
  8. Je krijgt nu een overzicht van alle elementen op de pagina en je kan er een aanklikken. Ook meerdere selecteren is mogelijk, hiervoor moet je “CTRL”-knop inhouden en klikken. Je kan ook een heel blok in een keer selecteren door het eerste element aan te klikken en vervolgens “SHIFT”-knop in te houden om vervolgens op het laatste element te klikken.
  9. Nu je de elementen hebt klik je op “volgende”.
  10. Nu ben je terug op het werkblad en zijn de elementen aanwezig.