Het gebruik van de media browser

De mediabrowser is het centrale punt waar alle afbeeldingen, video’s, geluidsfragmenten en flash animaties toegevoegd kunnen worden. Per magazine wordt er een aparte map aangemaakt waar een nieuwe structuur kan worden toegevoegd. Dit om alles netjes en overzichtelijk te houden.

Via het dropdown menu links bovenin beeld is het mogelijk te schakelen tussen andere magazines. Zo is het mogelijk bestanden te delen uit oudere edities.

Na het aanmaken van een map kan een bestand worden toegevoegd. Hierbij kunnen er 1 of meerdere bestanden vanaf de PC worden geselecteerd en worden geupload. Na het uploaden komen de bestanden met een preview in de map te staan. Hier kunnen ze worden geselecteerd of worden verwijderd.

De volgende formaten zijn mogelijk :
Afbeeldingen : JPG, PNG
Video: FLV, MP4
Geluid: MP3
Flash: Swf (zie specificaties)