Het gebruik van achtergrond geluid

MP3-bestanden zijn te gebruiken voor geluidsfragment of sfeergeluid. Bij de hoofdinstellingen van een spread is er te kiezen voor een achtergrond geluid. Dit geluid loopt vervolgens door het hele magazine heen in een loop. Het is dus belangrijk dat een geluidsfragment netjes aansluit zodat de loop geruisloos te horen is. Via de mediabrowser zijn deze geluidsfragmenten te uploaden.

Bij de instellingen van een losse pagina kunnen er ook geluidsfragmenten worden ingesteld. Zodra een bezoeker op die pagina terecht komt fade het geluid vanzelf door naar het nieuwe fragment. Komt men weer op de volgende pagina stapt het systeem over op het algemene geluidsfragment. Per pagina is er dus een sfeer geluid te selecteren waarbij het systeem zelf de overgang regelt.

Ook bij geluidsbestanden is het belangrijk dat deze niet te zwaar worden in formaat. Geluid dient vooraf bij het laden van het magazine ingeladen te zijn voordat de eerste pagina open slaat. Om deze reden is het verstandig een MP3-bestand al voor deze in de Editor te laden te bewerken. Zo is een MP3 van 320 kbps van goede geluidskwaliteit, maar erg groot - deze zal dus langer bezig zijn met inladen. Als we de gemiddelde PC-speaker of de standaard speakertjes van de iPad als graadmeter nemen, dan voldoet een MP3 van 128 kbps meestal prima. Ook de lengte van het geluidsfragment kan worden ingekort waar gewenst, een compositie van 10 minuten plaatsen op de colofon-pagina is overkill; de kans dat het volledige muziekje wordt beluisterd op een dergelijke spread is minimaal. De complete MP3 wordt echter wel ingeladen en dus zal dit de algemene laadtijden niet ten goede komen.