Gebruik van HTML5

Binnen de Editor is het mogelijk om HTML5 te gebruiken. HTML5 bestaat in veel gevallen uit een HTML-bestand met daarbij een aantal JavaScript-documenten (.js). Bij de opmaak van een HTML5-document is het belangrijk dat de bestanden relatief aan elkaar worden gelinked.

In de Magazine Editor is er een HTML5-button aanwezig. Met deze button wordt er een nieuw object op het werkblad geplaatst. Schaal dit object naar het formaat van de pagina waarbinnen de HTML5-content moet worden weergegeven.
In het linkerpaneel is het vervolgens de bedoeling een map aan te maken. Binnen deze map wordt de HTML-content van het object geplaatst. Dit is dus het HTML-document met de bijbehorende afbeeldingen, CSS en JavaScript-files. Na het uploaden van de bestanden in de map dient er een hoofddocument te worden geselecteerd, dit is het document wat het magazine moet starten. In veel gevallen het .HTML-document.

Het HTML5 document kan nu worden getest in het aangeven formaat op het werkblad.

Let op! De naamgeving van het gebruikte bestand is van belang, dit dient altijd "index.html" te zijn.