Gebruik van de interfaceDe interface van de Magazine Editor is opgedeeld in een aantal basis elementen. Als eerste het werkblad. Afhankelijk van het formaat van het magazine komt hier de pagina in beeld. Het is mogelijk om in te zoomen op een pagina of via de meetlijnen aan de zijkant hulplijnen op het werkblad te slepen.

Elk object dat op het werkblad wordt geplaatst is aan te klikken en bevat eigenschappen. Deze eigenschappen komen links in beeld verdeeld onder verschillende tabjes, in het eigenschappenpaneel.

Een object op het werkblad bestaat eveneens uit een laag in het lagenpaneel onderin beeld. Dit lagenpaneel geeft de mogelijkheid de timing en de volgorde van een object te bepalen. Dit kan door aan de linkerzijde lagen van positie te veranderen of in mappen te slepen.

Vanuit het hoofdmenu boven in beeld is het mogelijk de pagina op te slaan of nieuwe objecten aan het werkblad toe te voegen. Wilt u tussentijds het resultaat van uw creatie bekijken, klik dan op de button ''preview'' rechtsboven in beeld, naast de icoon-buttons. Zodra de pagina gereed en opgeslagen is kan via de button ''open'' een volgende pagina worden bewerkt.