Gebruik offline magazine viewer

Met de offline magazine viewer is het mogelijk online content naar de desktop of USB stick te
schrijven. Gebruikers kunnen deze informatie op deze manier zonder internet verbinding bekijken.

Om de offline viewer te kunnen installeren is Adobe Air vereist. Deze plugin kan worden
gedownload vanaf de volgende link: get.adobe.com/air/

Na de installatie van Adobe AIR kan de losse applicatie worden geïnstalleerd. Deze applicatie installeert zichzelf en creeert een desktop icoon. Door dit icoon aan te klikken start de applicatie. De eerste keer bij het opstarten moet het programma de informatie vanaf het internet downloaden. Dit kan enkele minuten duren. Nadat de informatie is gedownload herstart het programma zichzelf en wordt de bekende online omgeving direct zichtbaar.

Updates
Indien er zich tussentijds updates van magazines voor doen laat het programma dit u weten. U kunt ervoor kiezen het programma de updates te laten downloaden of direct door te gaan naar de magazines.

Indien er zich veranderingen voordoen in de template / skin van de applicatie worden deze eveneens ge-update. Bij geheel nieuwe functionaliteiten dient u een nieuwe .AIR versie te installeren welke BlueBerry u zal toesturen.

Presentatie op USB stick
Het is naast het programma ook mogelijk om één enkele presentatie op USB te plaatsen. Dit programma is een .exe bestand maar vereist geen installatie. De USB versie is verder niet in staat om teupdaten, het is een platte versie welke enkel de weergave van het magazine opstart.

USB versie maken
Vanuit de AIR installatie is het mogelijk een USB versie te maken.In de map C:UsersGebruikersnaamAppDataRoaming bevind zich een map met de naam van de offline
viewer. Ook benaderbaar via "Start -> Uitvoeren -> %AppData%

In deze map bevindt zich alle data welke de magazine viewer op de harde schijf heeft gedownload.Samen met de .AIR variant heeft u nu ook een .exe ontvangen.
- Maak op de USB stick een map /data/ aan.
- Vul deze map aan met de informatie uit de AppData map van de applicatie.
- Voeg hier de .exe aan toe en de applicatie start nu standalone op een USB disk.

Updaten van de USB versie :
Zoals aangegeven is de USB versie niet in staat zijn eigen content te updaten. Start hiervoor opnieuw de AIr viewer op, start hier de update. Deze viewer is hierna af te sluiten waarna u weer naar de map "Start -> Uitvoeren -> %AppData%" kunt navigeren. De inhoud van de /data/ map kan vervolgens worden vervangen met de /data/ map op de USB stick.

Let op, indien u gebruik maakt van een gebruikerskeuze bij het opstarten van de applicaitie is het mogelijk deze uit te schakelen. Dit kunt u doen door het document settings.xml aan te passen via Notepad (Start -> Uitvoeren -> Notepad). U dient hier de regel :

<setting name="has_subusers">1</setting>

Aan te passen naar:

<setting name="has_subusers">0</setting>