Converteren van de PDF documenten

Bij het klaarmaken van PDF materiaal voor een online magazine is het belangrijk dat het aan een aantal voorwaarden voldoet. Materiaal wat normaal voor print wordt klaargemaakt is niet direct bruikbaar voor online. Hieronder een aantal voorwaarden :

• Kleuren omzetten van CMYK naar RGB
  • Document zonder margins & snijlijnen
  • Fonts invoegen in document
  • Exporteren als losse pagina's of spreads
  • Export PDF Acrobat 5 (PDF 1.4)
  • Gebruik de instellingen uit het export voorbeeld
  • Let op een even aantal pagina's (inclusief cover en backcover)

Klik hier voor meer informatie over het werken met PDF bestanden

LET OP! We zijn in het proces de Magazine Editor te voorzien van een update. Tot die tijd is het in veel gevallen niet mogelijk in de huidige configuratie PDF-bestanden als basis te gebruiken. Dit zal worden opgelost zodra de nieuwe Magazine Editor live gaat. Tot die tijd hebben we een wok-around bedacht:

1. Start de Magazine Editor vanuit het CMS

2. Type achter de url ?editor_version=4 om naar versie 4 te gaan, dus pas wanneer men in de Editor is

3. Klik op 'Nieuw' links onderin

4. Kies een leeg magazine en klik op 'Selecteer'

5. Klik alle platformen aan in dit venster

6. Vink gebruik pdf als basis aan

7. Klik rechts in dit venster op 'Nieuw'

8. Bij PDF op het mapje klikken

9. In het uploadvenster linksonder op 'Bestanden uploaden' klikken

10. Op 'Voeg toe' klikken boven in het venster om een bestand op je computer te selecteren

11. Daarna boven op 'Start upload' klikken

12. Nu ben je terug in het PDF-venster waar je nog kiest of er in de pdf een voor of achterkaft is

13. Rechts kiezen hoeveel PDF-pagina's er in een magazine spread moeten

14. Klik op 'Genereer'

15. De titel en dergelijke kan op ieder moment nog aangepast worden

16. Ga terug naar editor 3 door ?editor_version3 achter de url te typen

17. Vervolgens kan het magazine waarvoor de PDF als basis dient worden verrijkt met interactieve content.

18. Hierna activeren en publiceren.

Mocht dit onduidelijkheden oproepen, schroom niet contact op te nemen om dit even door te spreken!