Bestaande MP4 video omzetten naar streaming

Videobestanden in MP4 formaten zijn er in verschillende soorten en maten. Zo ook de codecs en instellingen van een video. Binnen het magazinesysteem ondersteund BlueBerry de H.264 codec. Bij het omzetten van een MP4 bestand zetten veel programma's video niet automatisch streaming om.

Als het gaat om video welke nog omzet moeten worden raden wij dan ook aan gebruik te maken van de gratis software : Handbrake ( Lees hier meer over het gebruik, en de toegepaste instellingen).

Indien een MP4 bestand niet de streaming informatie in het bestand heeft staan kan dit leiden tot lange laadtijden. Het systeem moet de video eerst compleet downloaden voordat het kan starten met afspelen.
Indien de video als streaming is omgezet weet het systeem tot waar het bestand gebufferd (vooruit geladen) kan worden en vervolgens vervroegd kan afspelen.

Om bestaande MP4 bestanden welke niet snel starten toch te voorzien van deze streaming informatie kan er gebruik worden gemaakt van het gratis programma ( MP4 Faststart). De MP4 bestanden worden met dit programma niet geheel opnieuw omgezet maar enkel voorzien van de streaming informatie. Na het opnieuw uploaden van de video in het magazine systeem zal de video nu sneller starten bij het downloaden.