Aanmelding in de AppStore

Je App gaat bijna de wijde wereld in. Gebruikers kunnen de applicatie binnenhalen voor gebruik via de App Store. Deze App Store wordt beheerd door Apple Inc.De richtlijnen voor deze App store zijn vrij streng, met name om misbruik met dubieuze redenen te voorkomen, alsmede de kwaliteit van het aanbod op een hoog niveau te houden.

Alle aangeboden Apps moeten om deze redenen een strenge controle-procedure doorlopen voordat ze worden opgenomen in de App Store. Hierbij wordt gekeken naar de inhoud en werking van de applicatie. Een applicatie kan op beide punten af worden gekeurd. Mogelijke redenen hiervoor staan in dit document, onder het kopje “Richtlijnen App Store”.

Verder op deze pagina vind je een checklist voor aanmelding voor de App Store. Dit is in feite een in te vullen vragenlijstje met standaard-eigenschappen van de applicatie, zodat men weet hoe deze aan te bieden. Zonder deze informatie aan te leveren is het niet mogelijk opgenomen te worden in de App Store.

Vanaf het moment van aanleveren duurt het gemiddeld 2 weken voor het product uit de App Store op te halen is. Alleen complete applicaties worden in behandeling genomen. Een applicatie die nog in ontwikkeling is en alvast aangemeld wordt om een en ander te versnellen wordt altijd geweigerd.

Om je applicatie toe te voegen dienen de volgende zaken uitgevoerd te worden

1. Akkoord op de vormgeving/interface van de applicatie
2. Logo / icoon + naam voor de applicatie
3. Vragenlijst omschrijvingen voor AppStore

Checklist aanmelding in AppStore
Algemeen

• AppName (Gebruikt op homescreen van de iPad. Naam van de applicatie komt onder het icoon te staan. Max 11 karakters)
  • URL (***.online-magazine.nl of een geheel eigen domein, bijvoorbeeld www.magazinenaam.nl of magazine.klantnaam.nl )
  • UDID Device id's waar op getest gaat worden, indien dit niet van toepassing is kan deze stap worden overgeslagen. (Te achterhalen met bijvoorbeeld:http://itunes.apple.com/nl/app/udid-pro-unique-device- identifier/id385539780?mt=8

AppStore
Om uw applicatie aan te melden hebben we de volgende gegevens nodig.

• AppName-Store (gebruikt in de App Store, mag langer zijn dan de 11 karakters van de screenname )
  • Publiceer datum
  • Beschikbaar in (default is wereldwijd )
  • Omschrijving (Meerdere talen mogelijk)
  • Trefwoorden (max 100 karakters) (Meerdere talen mogelijk)
  • Copyright (Meerdere talen mogelijk)
  • Support-URL (Standaard onder naam BlueBerry Media, www.online-magazine.nl)
  • App url (Niet verplicht, URL naar uw eigen website)
  • Category (Minimaal 1, maximaal 2 opties )
  • ( boeken, zakelijk, onderwijs, amusement, financieel, games, gezondheid en fitness, lifestyle, geneeskunde, muziek, navigatie, nieuws, fotografie, productiviteit, naslagwerk, sociaal netwerk, sport, reizen, diensten, het weer)
  • Uitgever: Standaard BlueBerry Media, indien u in het bezit bent van een Apple Developer Account kunnen we het onder die naam publiceren.

Aan te leveren artwork
Let op, voor onderstaande iconen is het niet nodig de hoeken al af te ronden. Dit verzorgt de iPad zelf.

- Icon.png (72x72px)
- ItunesArtwork.png (512x512px, gebruikt in itunes en op de website)
- Default-Landscape.png (1024x748 px, loading screen wat word getoond)

Normaal gezien ontwerpt en produceert BlueBerry Media deze schermen voor u. Uiteraard is het ook mogelijk dit voor eigen rekening te nemen. We zullen je dan van ontwerp-templates voorzien.