9. Werken met video & geluid

Binnen het magazine zijn er verschillende mogelijkheden om geluid naar voren te laten komen. Het magazine zelf bestaat uit 3 verschillende geluidslagen. Dit is het standaard achtergrondgeluid wat voor het hele magazine kan worden ingesteld, het geluidsfragment per spread en de video/ audio die in de spread zit.

Zodra het ene bestand start met afspelen zal de volgende vervolgens langzaam wegfaden zodat er geen dubbel geluid in het magazine ontstaat. De geluidsbestanden moeten bestaan uit MP3-files. Hierbij dient men wel goed op te letten of het bestandje niet te groot is en of het loopt. Zodra het fragment is afgelopen start hij het opnieuw.

Bestandformaat Video
.MP4 (H.264 Codec), zie voor aanvullende informatie hierover deze pagina.

Geluid instellen op een op volledig magazine.

Geluid instellingen op een enkele pagina/ spread.