7. Werken met groepen en lagen

Binnen de Magazine Editor is wellicht het belangrijkste onderdeel de optie om lagen te positioneren in groepen. Dit brengt ten eerste orde op het werkblad, maar geeft ook de mogelijkheid om deze lagen en groepen te laten verschijnen op basis van een actie van een bezoeker. Dit kan bijvoorbeeld een roll-over of klik op een button zijn.

Linksonder in beeld bestaat de mogelijkheid om lagen van positie te veranderen. Het is hier ook mogelijk om een groep aan te maken. Deze groep kan vervolgens worden opgeklapt waar lagen in geplaatst kunnen worden.
De lagen kunnen van positie worden veranderd door ze te slepen of een map in te slepen.
Alle lagen/ groepen die links in beeld staan zijn ook rechts in beeld te zien, in de tijdslijn. Deze lagen/ groepen hebben ook hier elk hun naam samen met de timing. Helemaal achter de tijdslijn staan twee buttons. De optie om een laag of groep op onzichtbaar te zetten of om op slot te zetten.

Onzichtbare lagen en groepen
Een laag die op onzichtbaar wordt gezet is niet meer zichtbaar op het werkblad. De laag/ groep is eveneens niet meer zichtbaar in het magazine maar de inhoud wordt wel ingeladen. Het is met deze optie mogelijk om de onzichtbare lagen weer zichtbaar te maken met behulp van een button.

Laag zichtbaar maken m.b.v. een button
Nu een laag of groep op onzichtbaar is geplaatst dient deze met een klik van een gebruiker op "zichtbaar" te worden geplaatst. Dit kan worden ingesteld bij de ''LINK''-tab van een object, in het eigenschappen-paneel. Klik een object aan die als button moet functioneren en aan de linkerkant verschijnen de instellingen. Onder het tabje link kunt u kiezen voor de optie "Element/Groep link". Dit geeft een dropdown-menu weer met alle beschikbare lagen en groepen. Geef hier een groep of laag aan die standaard op onzichtbaar staat en de button activeert vervolgens deze laag.