5. Werken met de mediabibliotheek

Elk object binnen de Magazine Editor maakt gebruik van de mediabibliotheek. Met de mediabibliotheek bent u in staat al uw geluid-, video- en fotomateriaal gemakkelijk online te uploaden en te sorteren. Bij het openen van de mediabibliotheek verschijnt er in het linkerkader een menu-structuur. Per magazine wordt er een aparte nieuwe menustructuur aangemaakt. Dit om vervuiling te voorkomen. Linksboven uit de dropdown is het mogelijk naar de mappen van een vorig magazine te springen indien daar content van hergebruikt moet worden.

Zodra het juiste magazine is gekozen kunnen er mappen en submappen worden aangemaakt. Nu ze nog leeg zijn kan hier verschillende soorten content aan worden toegevoegd :

• Video : .MP4-formaat (h.264 codec) - zie hier meer over video -
• Animaties : Enkel SWF of Video, .gif is mogelijk, maar wordt omgezet naar een statische afbeelding
• Geluid : MP3
• Afbeeldingen : JPG, GIF, PNG
• Files : Excel, Word, PDF, Powerpoint

Bestanden uploaden
Door op de "bestanden uploaden"-button te klikken is het mogelijk een of meerdere files tegelijk te uploaden. Dit kan door de CTRL-toets vast te houden en meerdere files te uploaden. Na het uploaden ga je terug naar de map waar de bestanden met een preview staan. Je kan deze vervolgens rechtsonder selecteren waarna het venster sluit.