4. Het uploaden van FontsVoordat er aan het magazine wordt gewerkt is het belangrijk dat de fonts eerst worden ingesteld. Vanuit het magazine zijn er standaard een aantal fonts beschikbaar maar het is mogelijk deze zelf uit te breiden.

Bij het gebruik van fonts dient men rekening te houden dat er niet teveel verschillende fonts op een enkele spread worden gebruikt. Een font neemt namelijk een bepaald formaat (KB's) in gebruik om te downloaden. Dit varieert van 50 tot 150KB per font afhankelijk van het aantal karakters. Het is dus aan te raden maximaal 3 verschillende fonts op een losse spread te gebruiken.

Links boven in het menu via ''Eigenschappen'' --> ''Lettertype beheer'' kunt u verschillende fonts inladen. Dit dienen TTF- of OTF-fonts te zijn. Na het selecteren van het font upload het systeem het bestand en gaat het converteren naar magazine-fonts. Zodra het systeem hiermee klaar is wordt er een tussenpagina gepresenteerd waar akkoord gegeven moet worden op het font. Er wordt hierbij een vergelijking gemaakt van het nieuwe font en het bestaande Arial font. Zo kan men zien of alle karakters juist zijn omgezet.