3. Uitleg van het werkbladNa het selecteren van een spread komt het werkblad in beeld. Als het om een nieuwe spread gaat is het werkblad nog leeg (blanco). Hieronder een korte uitleg van de verschillende onderdelen van het werkblad.

Bovenin beeld staat het menu, dit menu bevat de mogelijkheid om een pagina op te slaan, te openen of nieuwe objecten aan het werkblad toe te voegen.

Informatie
Links in beeld staat het informatieblokje. Dit blokje geeft aan op welke pagina je aan het werken bent, en met behulp van de miniatuur-preview kun je makkelijk op een onderdeel van de pagina inzoomen of uitzoomen. Het is ook mogelijk de pagina op te slaan of nieuwe onderdelen te openen. Daarbij zijn de "do"- en "undo"-buttons aanwezig om bewerkte acties op het werkblad ongedaan te maken.Eigenschappen
Links onder het informatie blok staan het eigenschappenpaneel. Deze eigenschappen zijn steeds weer anders. Of je nu de achtergrond of een foto op het werkblad aanklikt, de eigenschappen veranderen mee. Het eigenschappenpaneel bestaat uit meerdere tabbladen met elk hun eigen functionaliteiten.

Je kan via de eigenschappen de standaardwaarden van een object aanpassen, de effecten, animaties en links toevoegen. Zodra een object is geselecteerd (is te zien aan het rode randje om het object) dan zijn de eigenschappen in het paneel gerelateerd aan het object.

Alleen als de eigenschappen van de totale spread zelf aangepast moeten worden dient er buiten het werkblad geklikt te worden.Tijdslijn
Onder in beeld bestaat de mogelijkheid om de tijdslijn uit te klappen. Elk object op het werkblad is een aparte laag. Deze laag geeft de volgorde van de objecten aan en zijn naar boven of beneden te verslepen ( drag & drop). Zo kan de gelaagdheid worden aangepast. Een laag kan op zichtbaar of onzichtbaar worden geplaatst of de naam kan worden aangepast. Daarbij zijn er verschillende methoden om de laag op slot te zetten.

Zodra een spread opent en start begint deze altijd op punt 0 te spelen. Door met de tijdslijn horizontaal te schuiven is het mogelijk te timing van objecten op het werkblad aan te passen. Waarneer mogen ze verschijnen, hoelang moeten ze daarna in beeld blijven en wanneer moeten ze weer verdwijnen.