2. Starten van een magazine vanuit een PDF

Als tweede optie is het mogelijk een magazine te starten vanuit een PDF-document. De ondergrond van het magazine wordt in dit geval gevuld met een pagina uit een PDF-document. Deze pagina kan vervolgens worden verrijkt met nieuwe elementen.

Selecteren PDF
Bij het aanmaken van een nieuw magazine kan men er dus voor kiezen om te starten vanuit een PDF-document. Om dit te doen dient de PDF eerst aangemaakt en ge-upload te worden. Het PDF-document kan via de bestandenverkenner worden ge-upload - dit kan enkele minuten duren. Door op de button ''Ververs'' te klikken is de status van de conversie te bekijken. Als het document klaar is kan het worden geselecteerd voor gebruik.

Let op: Het te uploaden PDF-materiaal dient te voldoen aan een aantal eisen. Deze zijn hier te vinden.

Bij het uploaden van de PDF dien je naast het uploaden van het document aan te geven of de PDF uit spreads of pagina's bestaat en of de eerste en laatste pagina een cover en backcover is.

Het is ook mogelijk PDF-bestanden later in het magazine te overschrijven/vervangen. Hierbij moet de volgorde van het PDF-document op orde blijven. Nieuwe pagina's kunnen enkel achter de bestaande reeks pagina's worden geplaatst.

LET OP! We zijn in het proces de Magazine Editor te voorzien van een update. Tot die tijd is het in veel gevallen niet mogelijk in de huidige configuratie PDF-bestanden als basis te gebruiken. Om voor de tussentijd een PDF te uploaden kan BlueBerry dit voor u doen.

Mocht dit onduidelijkheden oproepen, schroom niet contact op te nemen om dit even door te spreken!