2. Opzetten iPad interface + publicatie AppStore

Het magazine wat wordt ontwikkeld binnen het BlueBerry Magazine platform kan op een aantal verschillende manieren worden gepubliceerd. Zo is het magazine met de HTML5 techniek binnen de safari browser op de iPad te bekijken maar is het ook mogelijk om de publicatie binnen een native iPad te downloaden. Zo kunnen de edities ook offline worden bekeken.

Voor het klaarmaken van de Native iPad app volgen een aantal stappen. Doordat de App door Apple moet worden goedgekeurd is het belangrijk dat dit proces soepel verloopt. Wijzigingen achteraf zijn lastig door te voeren en vertragen het proces. De tijd tussen het aanmelden en goedkeuren van de App kan 14 dagen in beslag nemen. Bij eventuele tussentijdse correcties aan de App gaan deze twee weken opnieuw in na het toevoegen van een update.

Het proces voor het toevoegen van de App bestaat uit twee stappen :

1.Verzamelen grafische elementen voor het opzetten van de iPad interface

Voor het opmaken van een grafisch voorstel ontvangen we graag onderstaande materialen. BlueBerry maakt op basis van de aangegeven kleuren, huisstijl regels of logo’s een passende opmaak van de verschillende schermen. Deze schetsen worden toegestuurd per e-mail. Correcties op het ontwerp kunnen naderhand worden doorgegeven. Bij akkoord verwerken we dit in de App.

• Logo
  • Logo voor het App icon
  • Huisstijl handboek, kleuren& logo gebruik
  • Lettertypen
  • Achtergrond afbeeldingen of fotografie wat in de opmaak moet worden verwerkt.

Deze informatie kan als ZIP worden toegestuurd via e-mail of wetransfer.com naar jasper@blueberry.nl . Je ontvangt de volgende schermen in de opgemaakte huisstijl:

Loading scherm

Overzicht scherm

Archief scherm

Help scherm

Iconen voor iPad App
& iTunes appStore

2. App formulier gegevens invullen voor publicatie in AppStore

Het ontvangen formulier dient zo volledig mogelijk ingevuld te worden. Dit is alle inhoudelijke informatie over de wijze hoe de App in de AppStore komt te staan. Mochten er vragen zijn over onduidelijkheden kan je contact opnemen met Jasper Hopstaken op 076-5430852. Voor de regels betreft het publiceren van Apps in de AppStore verwijzen we naar een los document. De inhoud van de app welke je gaat toevoegen moet voldoen aan deze voorwaarden. Bekijk deze voorwaarden in PDF

Zodra dezer stappen zijn voltooid kan BlueBerry de app aanbieden bij de AppStore.

Let op!
Het is voor ons belangrijk om vooraf te weten onder welk developer account de App moet worden gepubliceerd. Is dit onder het account van BlueBerry dan hoeft er verder niets geregeld te worden. Moet dit onder een eigen account, dan ontvangen we graag vooraf de login gegevens. Mocht er nog geen developer account aanwezig zijn, dan dien je deze zelf aan te vragen bij Apple. Dit kan eveneens 2 weken in beslag nemen.