1. Het aanmaken van een nieuw magazine

Na het inloggen kom je terecht op het startscherm van de Magazine Editor. Vanuit dit scherm kunt u nieuwe magazines aanmaken, of bestaande magazines bewerken. Het "openen"-scherm wordt in een pop-up weergegeven.

Dit scherm bestaat uit twee delen; Links de magazines, rechts nadat je een magazine heeft aangeklikt de verschillende spreads (pagina's) binnen het geselecteerde magazine. Je kan hier een nieuw magazine aanmaken of een bestaand magazine veranderen. Bij het aanmaken of veranderen van een magazine komt er een pop-up in beeld waar de volgende opties ingesteld kunnen worden:

Starten vanuit blanco of bestaande editie

Instellingen bij aanmaken magazine

Aanmaken nieuw magazine, blanco of vanuit template
Bij het aanmaken van een nieuw magazine kun je ervoor kiezen een bestaand magazine te kopiëren en hierop door te werken of te starten vanuit een blanco magazine. Bij het kiezen van een bestaand magazine worden alle pagina's (inclusief de content) gekopieerd. In deze gekopieerde editie kan nu worden doorgewerkt.

Magazine instellingen
Bij de keuze om te starten vanuit een blanco werkblad moeten er een aantal instellingen opnieuw worden ingevuld.

Titel : Titel van het document.
Categorie : Categorie van het magazine.
Taal : Taal van het magazine.
Koppel boek : Dit boek wordt tussen de inhoud van het magazine en de achterkaft geplakt. (Bijv. Disclaimer of prijslijst).
Platform : Aangeven of het magazine voor Internet en/of iPad is.
Voorkaft : Afbeelding voor voorkaft.
Achterkaft : Afbeelding voor achterkaft.
PDF : PDF-document dat als basis wordt gebruikt ( zie volgend hoofdstuk).
Formaat : Formaat van het magazine in pixels, default vanuit het systeem.
Publiceerdatum : Datum vanaf welk moment het magazine actief staat.
Geluid : Achtergrond geluid in MP3-formaat.
Actief : Magazine op actief of inactief zetten. Dit bepaalt of het frond-end zichtbaar moet zijn, of juist niet.

Nadat het magazine is aangemaakt is het ten allen tijde mogelijk bovenstaande instellingen te wijzigen.

Spreads / pagina's aanmaken
Nadat de instellingen zijn opgeslagen kunnen de losse spreads worden aangemaakt. Dit kan door op een magazine te klikken en vervolgens op de "nieuw"-button onder het rechter vlak te klikken. Er wordt nu automatisch een nieuwe spread aangemaakt met een standaard titel. Deze titel kan worden aangepast. Het is altijd mogelijk de volgorde van de spreads te veranderen door de pagina naar boven of onder te verslepen.

Magazines samen met de pagina's die in de categorie "Templates" staan kunnen worden hergebruikt bij het aanmaken van volgende edities. Bij het aanmaken van een pagina kan de gebruiker ervoor kiezen te starten met een blanco pagina of te starten vanuit een bestaande template.

Overige buttons bij overzicht
Ververs : Herladen van de inhoud van het scherm
Nieuw : Aanmaken nieuw magazine
Publiceer : Publiceren van de geselecteerde editie (zie apart hoofdstuk)
Preview : Bekijk het tussenresultaat van het magazine
Instellingen magazine : Instellingen van het magazine

Nieuw : Nieuwe pagina
Instellingen : Instellingen van de pagina, verplaatsen naar ander magazine
Dupliceer : Pagina kopiëren

Aanmaken nieuwe pagina/ spread
Een aangemaakte spread staat standaard altijd op inactief. Dit is te zien aan het vinkje achter de titel van de spread. Deze staat standaard uitgevinkt. Om de spread zichtbaar te laten worden in het magazine moet deze dus eerst worden aangevinkt.

Het is eveneens mogelijk een spread die zojuist is opgemaakt te verplaatsen naar een ander magazine. Dit is te doen door de spread te selecteren, op de button ''instellingen'' te klikken en uit de dropdown-box een magazine te kiezen.
De spread wordt vervolgens achterin in het magazine geplaatst. De naam van de spread kan worden aangepast door op de titel te klikken en de inhoud te veranderen. De positie is te veranderen door de pagina te verslepen (drag & drop).

Om een spread nu werkelijk inhoudelijk te gaan bewerken klik je de spread aan en klik je vervolgens op de button "bewerk". De pop-up sluit zich waarna een nieuw venster opent met de te bewerken spread.